3 Risico's als je bedrijf niet beheerd is op Google!

Het niet beheren of verifiëren van je bedrijf via Google Mijn Bedrijf (of Google My Business) heeft gevolgen voor zowel je online aanwezigheid als je offline verkoop. Met Threepack help ik bedrijven controle te krijgen over hun Google locaties EN zo hun zichtbaarheid te verhogen op het internet. 

Als je lokaal wilt opvallen als klein, middelgroot of groot bedrijf dan is het belangrijk om een controle te krijgen over de data die geplaatst is of wordt over je bedrijf op het internet. Google en in het verlengde daarvan Google  My Business vertegenwoordigt 90% van de zoekresultaten over heel het internet. Als je ergens begint, dan lijkt Google wel de juiste plaats. Google Search en Google maps zijn dan de plaatsen waar je bedrijf (op de juiste manier) moet weergegeven staan.

Google My Business (GMB) is het centrale data punt achter die Google resultaten. Een geverifieerd en beheerd GMB-profiel is daarom het startpunt voor een maximale kans om gevonden te worden en dus ook de zichtbaarheid te verbeteren van je bedrijf online. Als je nog niet zeker bent waar ik het over heb, lees dan ook even deze blog post

Alright Andreas, ik begrijp het, maar wat als ik dat nu niet doe, wat zijn dan de risico’s die ik loop? Er zijn 3 directe risico’s als je bedrijf niet beheerd is op Google die allen een effect hebben op je online of offline verkopen.

1. Niet beheerd is onzichtbaar

Niet beheerde bedrijfsprofielen op GMB hebben te maken met verminderde zichtbaarheid op Google of zelfs volledige onvindbaarheid op Google Search, Google Maps en andere Google diensten. 

De Google helpdesk vertelt zelfs:

“De bedrijfsinformatie die u verstrekt, kan pas op Google worden weergegeven nadat u uw bedrijf heeft geverifieerd […]”

Sinds 2017 is Google zelfs begonnen met het deleten van niet geverifieerde bedrijven in hun database. Hiervoor heb ik persoonlijk al iemand verder moeten helpen om het bedrijf, dat eerst wel zichtbaar was maar niet beheerd, terug op Google te krijgen via het GMB-profiel.

2. Niet beheerd is weerloos

Niet beheerde Google data kunnen gewijzigd worden door derde partijen op ieder moment! Elke individu op het internet kan de locatie, de openingsuren, de telefoonnummers bijvoorbeeld wijzigen, in  enkele minuten! 

Geloof je het niet? Bekijk dan zeker dit filmpje => 
(vergeet niet te liken en subscriben :P)

Op dezelfde plaats kan een onbeheerd bedrijf geclaimd worden door een derde partij! 

De gevolgen hiervan voor een bedrijf zijn natuurlijk immens! Een telefoon van een klant naar jou bedoelt komt opeens ergens anders aan, een klik naar jouw website komt opeens ergens anders uit. 

3. Niet beheerd is inefficiënt

Als je bedrijf het Google Mijn Bedrijf profiel niet in beheer heeft, dan is er geen directe toegang tot de data van je bedrijf en hoe het getoond wordt in de Google zoekresultaten of in Google Maps. Je wordt als derde partij beschouwd door Google en kan enkel aanpassingen doen aan de data van je bedrijf door suggesties te doen zoals elk ander individu. Indien er vaak veranderingen worden aangevraagd op die manier kan er een blokkering komen op de suggesties die voor je bedrijf worden gedaan of nog erger het bedrijf zelf. 

Wat kan je nu doen?

Dat het Google My Business profiel een must is, dat zal je nu wel begrijpen. Het aanvragen ervan is niet altijd even moeilijk, dus probeer het vooral zelf. 
Wat wel uitdagend kan zijn is het beheren ervan. Dan bedoel ik het in de gaten houden of mensen wijzigingen hebben voorgesteld, welke reviews er binnen komen, vakantiedagen aanvullen, dat soort zaken. Dat neemt tijd in beslag, tijd die je liever spendeert aan zaken die je graag doet, zijnde je bedrijf.

Gelukkig help ik je hier graag mee en dat het hele jaar door aan een zeer redelijke prijs van 400 euro!
Voor die prijs krijg je vanaf Januari 2021 het volgende:

  1. Beheer van Google My Business profiel
  2. Optimaliseren van je reviews
  3. Maandelijkse nieuwsbrief met tips en tricks voor je GMB-profiel, maar ook Social Media Ads en Google Ads
  4. Toegang tot een private facebook groep waar je mij al je vragen kan stellen
  5. First in line als je verdere hulp van mij wilt voor de online aanwezigheid van je bedrijf te optimaliseren.

Schrijf je nu in!

En krijg terug de controle over je bedrijf!
3 risico's als je bedrijf niet beheerd is op google