2 oplossingen voor slechte Google Reviews

Slechte Google Review? Dit zijn de 2 beste oplossingen

“Andreas, ik heb een probleem”, dat bericht kreeg ik van een vriend vorige week. Zijn advocatenkantoor kreeg een slechte review op Google omdat hij een zaak zou verloren hebben voor een klant. Kan dat zomaar? En kan ik daar iets aan doen? 
In zijn geval heb ik de review gelukkig verwijderd gekregen, maar dat is zeker niet altijd zo. Als je wil weten hoe je het beste reageert of ook de kans wil grijpen om die review te laten verwijderen, lees dan zeker dit artikel verder!

Oplossing 1: There is no such thing as bad publicity

Wanneer de review in principe gegrond is, dan gaat het moeilijk zijn om hem verwijderd te krijgen. Het beste wat je dan kan doen is laten zien dat je geeft om je klanten. Toon begrip voor het ongenoegen dat hij of zij heeft moeten ervaren en vraag of ze contact willen opnemen met jou omdat je het recht wil zetten. Je doet dat om 2 redenen.
Als eerste blijkt namelijk uit onderzoeken dat nieuwe klanten die de reviews bekijken, vaak de negatieve ervaringen gaan bekijken voor ze met u in contact komen. Als nieuwe klanten een reactie zien op een slechte review die begrip toont en een actieve houding om de service te verbeteren, dan kan je hen net overtuigen.
De tweede reden is simpel. Als de klant met de slechte review zich aanmeld heb je de kans om zijn ervaring te veranderen en kan je hem ook vragen om zijn review aan te passen. Ik heb nog maar weinig redelijke mensen gesproken die een 1 ster review niet willen aanpassen naar minimaal een 3 sterren review. 
En wat dan met de onredelijke mensen? Die hun reviews gaan we proberen verwijderen 😉

Tip! De review sectie is geen forum. Je kan dus zelf reageren op de review van de klant, maar daar stopt het. Er kan (gelukkig) geen discussie ontstaan in dat gedeelte. Jij hebt dus gegarandeerd het laatste woord 😉

Oplossing 2: Verwijderen van een slechte review op Google

En dan nu voor het meest interessante gedeelte: die slechte review geschrapt krijgen. Geef toe, je hebt hard gewerkt voor een goede reputatie en wat je eigenlijk wilt is dat dit ook online zichtbaar is in het aantal sterren dat je krijgt. Er is nooit een garantie maar als je deze drie elementen hebt, dan stijgt je kans om die slechte review te verwijderen binnen de week. 

Google My Business profiel

Het hebben van een Google My Business profiel geeft je geen garantie dat de slechte review zal verwijderd worden. Wel ga je sneller op de hoogte zijn van een slechte review en daardoor korter op de bal kunnen spelen om deze aan te geven.
In een eerder post had ik het al uitgebreid over de voordelen van een GMB-profiel.

Google Local Guide

Krijg jij ook soms meldingen op je gsm om een review te geven over een bepaalde locatie waar je net buiten bent? Als je dat vaak doet dan bouw je aan een local guide profiel, dat bestaat uit verschillende niveaus. Het staat nergens beschreven door Google zelf, maar uit eigen ervaring merk ik dat hoe hoger je geraakt in niveau, hoe sneller dat aanpassingen die je vraagt gebeuren in Google Maps (de plaats waar de reviews verzameld worden). Dit is een top prioriteit om makkelijk reviews te verwijderen. Meer hierover weten? Dan moet je hier zijn

Begrip van het beleid van Google Reviews

Wat je eigenlijk wilt doen is Google de review kritisch en manueel laten bekijken. Om de aanpassing (verwijdering) goedgekeurd te krijgen moet het daarom in strijd zijn met het beleid dat ze hierrond hebben opgesteld. Hoewel de basis heel logisch is kunnen er soms een aantal eigenaardigheden in zitten. Het beste wat je kan doen is zelf even kijken via deze link
Zaken die vaak voorkomen zijn bijvoorbeeld het gebruik van persoonsgegevens in een review (naam of voornaam) of het veelvuldig gebruik van dezelfde zin om een review te geven.

Zeer belangrijk! Zorg ervoor dat je Google My Business profiel en Local Guide profiel op verschillende e-mailadressen staan. Anders gaat Google je aanvraag interpreteren als een bedrijf dat niet tegen kritiek kan 🙂 

Heb je zelf een slechte review gekregen, maar beschik je niet over deze 3 elementen? 
Of zoek je iemand die jouw GMB-profiel bijhoudt en zorgt dat er juist gereageerd wordt op slechte reviews?

Dan past dat binnen de nieuwe dienst die ik binnenkort ga uitrollen (spoiler alert). Hierbij help ik je het jaar door om dit (en nog andere zaken) te monitoren voor een kleine vaste prijs.
Ben jij nu al benieuwd naar hoe die dienst eruit gaat zien? Je mag me altijd contacteren!

I’m only a call / e-mail / like / follow away 😉